Risk för få inlägg

Ja, nu under helgen finns risken att det inte blir så mkt skrivet, men jag uppdaterar om jag får möjlighet.

Igår var det fotboll som sagt var, helt ok match, men IFK släppte in ett mål till sist. Jaja, skitsamma... ;-) Efter det var det dags för kvällens höjdpunkt, Kalle Baah o Guvernören på Bomull. Jäkligt mkt folk o svettigt var det, men kul. Tyckte dock dom faktiskt var ännu bättre när vi var o såg dom i Finspång. Men å andra sidan var det lite kul att stå så rackarns nära scenen... Fick nån hyfsad bild där oxå, men kan inte lägga ut den nu eftersom jag sitter vid lånedator o ska snart sticka iväg. På återhörande!

Det rör på sig... :-)

Har slarvat lite med uppdateringar på slutet, huvudsakligen pga att det varit fullt upp med annat.

Imorrn (onsdag) blir det fotboll på kvällen, IFK-Elfsborg o efter det en sväng till Bomull där Kalle Baah ger en extrainsatt konsert... Najs, najs!

Sen på torsdag så bär det av tidigt mot södern, ska åka en sväng till Gotland o hälsa på Stoffe, Malin, Linus o co.  :-)

På torsdagskvällen spelar dessutom Diegojah på Effes i Visby!!!

Då kan man nog få höra bl a den här:



Wiiiiieeeeee!!!!! Bra skit!

Bortaplan blir hemmaplan...

Till slut så kommer det en uppdatering då... Har haft fullt upp i helgen så det har inte funnits tid o lust till bloggande tidigare. Helgen har tillbringats på bortaplan som snart blir hemmaplan... ;-)

Kalle Baah o Guvernören i fredags, riktigt bra! Märks att dom är proffsiga, man vet vad man får liksom... Jäkligt kul, mkt vild dans... :-) Inga bra bilder dock...

Bra drag! :-)

Lördagen blev lugn, ingen Sthlms resa... Hade kanske gått att rodda ihop iofs, men lite segt efter fredagens nattliga hemkomst. Istället blev det liten tripp till Gransjönäs o sen mest slappande.

Söndagen har inneburit lite planerande inför start av nytt företag. Uppdatering om detta kommer lite senare när vi kommit lite längre i planerandet. Skönt att det händer lite iaf.

Nu är klockan natt o det är definitivt dags att släcka ner o försöka sova lite.

Kalle Baah o Guvernören

Jaha, då var det dags att dra norrut nu då... Till äggskallebyn...

Kalle Baah!




... o Governor Andy!


Tvätt, grill o andra trevligheter

Ja, det är vad dagen har inneburit idag. Plus lite annat förstås, bl a några timmars solande i parken o sol/öl på grannarnas ballis. Trevligt, trevligt...

Ska bara dela med mig av en ovanligt bra låt av Fredrik Mikaelsson oxå, han tillhör inte nån av mina reggae-favoriter i vanliga fall, men den här låten är riktigt skönt svängig...

Fredrik Mikaelsson - Kom


Jag vill dit!!!

Archipelago Reggae Explosion




På lördag 26/7 sker uppföljningen av förra sommarens skärgårdshändelse nr 1. En heldag och hel natt i Stockholms skärgård med öl, reggae, sol och mat.

För fiolerna står Reggaeology Sound och på scen är det kändistätt:

Full Focus Productions med
- Diegojah
- Ras Cricket
- ECU
- Oskar Franzén
- P-Danjelsa
- m.fl

När?
lördag, 26 juli
Tid?
12.05-03.00
Vägbeskrivning:
Buss 433 eller 434 från Slussen till Stavsnäs vinterhamn
därefter färjan över till Runmarö/Styrsvik.
Total restid ca: 55 min.
Pris?
Fri Entre


Jaaaa, vad säger man!? JAG VILL DIIIIIIIIIIIT!!!!!!!!!! Erbjud mig sällskap! :-)


Matisyahu

Har precis hittat en ny bekantskap i form av den judiske extremisten Matisyahu. Jag lägger ingen större vikt vid hans religiösa övertygelse utan uppskattar hans musik för det fina sväng som den har...

Jag hade inte hört talas om honom alls förut, men såg att bl a ett klipp med honom på YouTube har setts av över 2,8 miljoner pers... o tydligen har hans senaste album legat fyra på Billboard-listan i USA, vilket säger en hel del om hans popularitet.

Här kommer ett klipp från ett framträdande hos David Letterman i Late Night:



Nå, vad säger ni? Svänger det? Inte helt karakteristiskt för hans musik iofs, de flesta låtarna har mindre elgitarr o mer reggae, men ändå...

Äsch, vad tusan... när jag ändå är igång så kastar jag in en till... Här får man även höra lite av hans beat-boxande... :-)


Uppdaterat toniochjag.blogg.se

Hrmm, det var ju en god ambition iaf, men det sprack ju naturligtvis. Ja, det där med att somna tidigt alltså... Hostan var dock ganska passiv under natten, kanske främst beroende på att jag öste på med Noskapin både klockan elva och vid halv tre på natten.. :-P

Hmm, ja som ni förstår så var jag alltså vaken vid halv tre... men, men, får vända tillbaka dygnet sen.

Nu har jag till slut gjort en uppdatering i min första blogg som legat nere i flera månader, min hyllningsblogg till Sveriges störste kärlekspoet Toni Holgersson http://www.toniochjag.blogg.se/. Gå gärna in o läs o lämna gärna ett avtryck när ni ändå varit inne.


Asocial idag

Ja, idag har jag varit tämligen asocial, men jag lovar, det blir bättre fart imorrn.

Har varit seg halva dan o vaknade till liv på allvar som vanligt först nu på kvällen. Men imorrn har jag iaf lite olika grejer inbokade, skönt det. Såna här dar när man inte har nåt speciellt inplanerat o dessutom ingen lust att hitta på nåt heller, ja, dom blir ju bara sååååå sega.

Har fortsatt o dragits med min envisa hosta som av nån jäkla anledning ska va som allra värst när man vaknar kl 4 på natten, efter att ha lyckats sova ett par timmar bara. Idiotisk rethosta som gör mig galen... Gaaaaaaaah, att hosta tills man spyr är inte min grej helt enkelt. Suck...

Ska försöka somna lite tidigare ikväll iaf, så får vi se om jag kan lyckas lura hostan att starta kl 2 istället. :-)

Nu är det jul igen...

...för min gamla hyacint som stått o fört en tynande tillvaro ute på balkongen har plötsligt fått för sig att det är dags att börja blomma. Vet inte om det är så normalt att dom gör det så här års, men jag tycker det är lite kul iaf...


Tårtkalas på Migrationsverket

Bäst att jag uppdaterar bloggen då så ni inte tror att jag är berusad ikväll oxå. ;-)

Nöjer mig dock med att ge ett litet musiktips. Inte första gången jag tjatar om In Benny We Trust, men vad tusan... Jag går i väntans tider nu, deras nya skiva "Bättre än Kent" kommer (förhoppningsvis) i augusti. Releasedatumet har flyttats fram förut, men nu verkar det som att den börjar bli klar. Tills vidare kan ni ju avnjuta den här låten som är ett långfinger rakt i ögat på Migrationsverket o deras fascist-attityd gentemot krigsflyktingar.



... o för er som vill ha lite bakgrund till texten kan ju läsa t ex HÄR!

Fylle-löften

Jo, jag har lovat mig själv att inte skriva inlägg på fyllan... så därför är det tomt här......................

Ny hobby, vad är nästa steg?

Hittade den här bilden o tyckte den var lite söt. Jag kan se mig den kluriga lilla farbrorn eller gumman som suttit o vikt tills han/hon till slut blev nöjd.
Frågan är ju bara vad som blir nästa steg efter skjort-tjuga... Kanske slips-lax eller basker-dollar...?

Skjort-tjuga!

Friends of Laphroaig

Ja just det, angående Laphroaig så är jag numera även medlem i Friends of Laphroaig och har tilldelats en personlig jordlott vid destilleriet. Lite kul... Kika HÄR.



Min jordlott är vid den lilla röda pilen. Om man besöker destilleriet så har man rätt att kräva in en whisky-slatt som hyra för att dom använder min jordlott. Hehe, som sagt var, lite kul... :-)



Uppdatering: Ojdå, den länken blev inte så lyckad, för då blev ni automatiskt inloggade på min sida vilket kanske inte är helt lyckat. Vem vet vad ni hittar på där, beställer massa whisky i mitt namn o så... ;-)

Jag lägger in en länk bara till hemsidan istället. Den hittar ni HÄR.

Hälsokur!?

Nu jäklar ska förkylningen väck...

Hälsokur!?

Laphroaig, Noskapin och halstabletter... :-)

Min genialitet har stigit mig åt huvudet...



Var ska detta sluta!?

Runt halsen ser ni för övrigt min nyinköpta ascessoar... :-)

Utlandsresan...

Till slut så kommer då en uppdatering... Har varken haft lust, tid eller ork för att uppdatera på ett par dar, men nu så...

Som jag skrev i förra inlägget så var jag ju iväg på en kortare utlandsvistelse för några dar sen, närmare bestämt till metropolen Navestad... Märkligt att jag har bott i stan så länge o aldrig varit där. Jag tyckte hur som helst att det var riktigt trevligt där, t.o.m ett centrum som jag inte ens vetat om fanns.

Folket var trevligt, många orientalier med barnvagnar fulla med grönsaker från kolonilotter o omgivningarna över förväntan... Se bara på dessa somriga turistbilder...

Getto? Exotisk utsmyckning Jag vet inte om Navestad ligger i Chile, men jag antar det... 

Där växte även märkliga bär alldeles vilt invid vägen, fascinerande... Schallon...

Schallon!?

Stängt pga sjukdom

Något överdrivet kanske, men jag har inte haft så stor lust att blogga sista dagarna. Förkylningen vill inte riktigt ge med sig o dessutom har det väl inte hänt så mkt i livet att blogga om... Eller, jo förresten, nu kom jag på. Jag var ju på utlandsresa till södern idag, men orkar inte lägga in bilder nu, dom kommer imorrn... 

Vänligen återkom! 


Äcklad...

Usch, vilken äcklig bild jag la in, det gjorde ju inte direkt att jag blev mer sugen på fiskgratäng.... Gaaaaaaaah!

parken.nu och fiskgratäng...

Måndagen får en kort sammanfattning.

Tillbringade morgonen på balkongen med min kk, ja, min kaffekompis alltså, inget annat, vad trodde ni!? ;-) Efter det blev det en sväng till parken där lugnet hägrade o solen sken, iaf i perioder.
Eftermiddagen har inneburit lite butiksbesök, dock ingen handel utan bara gå runt o plocka bland grejer...

Nu ikväll ska miss L bjuda på fiskgratäng... hmm, minns inte när jag åt det senast men det var nog typ -96/-97 nångång. Får väl se om det smakar o om magen pallar med det... Tur att man slipper se när skarprättaren avlägsnar huvudet från övriga kroppen iaf... :-P

Mumsigt, eller!?

Småförkyld, men det var det värt...

Jajamen, så har man smittats lite till slut då. Flera bekanta som hostat o snörvlat i närheten av mig en tid o nu så är det visst min tur... Inte så allvarligt än dock, hoppas det håller sig så.

I lördags bar det iväg tidigt mot Tyrislöt tillsammans med Mia, Mathias, Jessica och Magnus. Riktigt trevligt, lite illa bara att jag var så jäkla trött pga lite sömn (se förra inlägget). Vi stack iväg o skulle möta upp några kompisar till Mia o Mathias ute på sjön, för att sen åka gemensamt upp mot Arkösund. Dessa planer kom dock av sig när vi väl träffade på dom, o deras båtmotor pajjade... :-( Trist för dom. Vi bogserade dom en bit o sen kom Sjöräddningen o plockade upp dom för vidare transport. Vi drog vidare mot Arkösund där det pågick nån tävling i segling. Jag begrep inte så mkt av det, men njöt av båtturen iaf. Riktigt skönt att guppa fram, stadigt framlotsade av kapten Gideon o jungman Magnus.

På kvällen bjöds det dessutom på smaskig mat hemma hos M & M. Tackar, tackar, mumselimums.

Idag har det som sagt var varit lite segt, mest pga småförkylning men även lite sömnskuld sen i fredags antar jag.

Kapten Gideon? Regntunga skyar, men vi klarade oss... Vatten o lite knä ;-)

Som sagt var, nice-eli-nice-igt... :-)

Wiiieeeaaahaahhaaahaaaaa!!

Ja jävlar... Så var man hemma igen o borde naturligtvis sova eftersom klockan nu är över 4 på natten o min klocka ringer straxt före 8 ... dvs om mindre än 4 timmar... Men, men... ska snart lägga huvet på kudden, ska bara kasta in några rader...

Det blev en sväng till Motala (kommun) :-D Där det bjöds på underhållning av yppersta klass... Shure Brothers Band... Ja jäklar, vad ska man säga... Lite trevande inledning, men bättre o bättre. När man sen dessutom kör en cover på Amy Winehouse bästa låt Monkeyman, ja då fattas det banne mig inte mkt... Egna riktigt bra låtar oxå naturligtvis, många osläppta som kommer på kommande skivan. Av dom gamla välbekanta spelades bl a En dåres hopp (min ringsignal, se tidigare inlägg), Konstapel Blad med allsång och Världspolis.

Nåt som jag tyckte var lite kul att när dom andra coolingarna i bandet gärna ville se lite rockstjäneaktiga ut så satt den lilla orgelspelande Joel o såg ut precis som att han kom direkt från sitt lagerarbete... :-) Han såg inte riktigt ut att passa in i gänget liksom...




På vägen till bryggeriet fick vi dessutom den bra informationen från en förbipasserande yngling att vill man köpa bra "stuff" i Motala, då är det till Marwas livs man ska vända sig... Eller vad det nu var han tipsade om... Jag kan ha missuppfattat... :-)

På Marwas kan man köpa

Fredag igen

Jaha, så har vilodagarna passerat igen o det är dags att ta nya tag o överleva helgen...

Har inte riktigt planerna klara för helgen än, men vad det än blir så kommer det nog bli trevligt. SBB i Motala lockar ju naturligtvis men vi får väl se om det blir det eller om det är annat som lockar mer.

Jessica kommer ner från Örebro, o det ska bli skitkul. Vi ska visst hänga med Mia o Mathias ut till Arkösund på lördag där det är nån båttävling. Hoppas på hyfsat väder bara...

Nej, nu lockar stan på mig med lite lunch o trevligt sällskap.

Jr Erik är full o gla...

Ska bara tipsa om det här sköna sommarklippet med Jr Erik o hans brorsa Partillo... SOMMMMMMAAAAAR!!!!!!



...o för er som vill höra nåt mer seriöst med honom kan ju t ex kolla in den här klassikern ihop med Guvernören:


Ett bloggfritt dygn

Blev inte att jag skrev nåt mer igår, men nu så...

Var iväg igår kväll på Flimmers utomhusbio vid Färgaregården. Där visades filmen This is England, som var en ganska platt historia tycker jag. Kunde kanske ha blivit bra med andra skådespelare, andra dialoger och ett helt annat manus... Hahaha! :-D

Idag har det varit slappardag i Gransjönäs, o sen en löprunda som blev en o en halv löprunda eftersom det kändes för kort med bara ett varv... Trevligt sällskap dessutom.

Nu ska jag ut o promenera en sväng. Förväntar mig att det oxå kommer blir trevligt... :-)

På återhörande!

Flumkvadruppelnördpucko

Ja, så kan man ju oxå kallas... ;-) Tack för den! Haha!

Dagen idag har varit soft so far. Jobbat med lite tråkiga grejer hemifrån, men hunnit med en promenad oxå. Ska snart gå ut igen, dags för nåt slags möte i en påtänkt förening. Vi får väl se vad det blir av det hela, har man riktigt flyt så kanske det blir kaffe iaf... :-)

Jessica, vill du ha besök 22:e... :-)

Kalle Baah & Governor Andy ger sig ut på årlig sommarturné


11 Juli. Öland Roots
22 Juli. Örebro. Satin
23 Juli. Falun. Etage
24 Juli. Norrtälje. Barnens Ö
25 Juli. Finspång Torget No 1
26 Juli. Stenungsund. Hamnkrogen
27 Juli. Strömstad. The Cod.
22 Aug. Södertälje

Som traditionen bjuder ger sig Kalle Baah tillsammans med Governor Andy åter ut på sommarturné. Ungefär lika självklart som sill och nubbe, men betydligt svängigare.

www.skawars.nu



Nya musiktips

Något av det bästa jag hört på ett tag... Diegojah!




Blir ni extremt sugna på att höra honom live så spelar han nu i helgen på Öland Roots Festival, där för övrigt även Kalle Baah, Governor Andy, Ras Cricket m fl lirar. Synd att man inte är där....

Fredag o lördag spelar dessutom ShureBrothersBand på hemmaplan på Bryggeriet i Motala. Det vore ju onekligen nåt, eller vad säger ni!? Jag har ju tipsat om dom förr, men det skadar aldrig med lite återupprepning när det gäller ett sånt kanonband!

Ni kanske känner igen låten från min ringsignal på mobilen... :-)




Hittade även en osläppt låt så jag slänger ut den oxå...


Fika, fika, fikaaaaa....

Jodå... det har blivit lite fika idag oxå...

Träffade en tjej som gick på högstadiet samtidigt med mig, inte nån jag umgicks med men nu hittade vi varann på Facebook o bestämde oss för att ta en fika... Eller rättare sagt, vi bestämde oss för att vi var tvungna att hitta på en bra ursäkt för att undvika löpning som det egentligen var bestämt att vi skulle göra... Haha.. Jag tyckte fika var en godkänd ursäkt o hon höll med, så Skafferiet förärades med besök även idag. Blev dock ingen färskpressad idag, apelsinerna var slut... :-S Lite illa, men det funkade bra med morotskaka o Pago oxå...

Efter det hann jag lagom hem o sätta mig vid datorn en stund så kom inbjudan: vb.nu... som helt enkelt betyder; Världens Bar, fika om du vill, välkommen... o ja, vad tusan... Svårt att säga nej till fika, det är ju trevligt. Stoffe, Terese o Camilla = trevligt sällskap... Tog en macka, en Farfar... hmmm.. lite skumt att sitta där o tugga på farfar men vad tusan, gott var det iaf.

I övrigt så har jag inte så mkt vettigt att säga om den här dan... Grått ute, grått inne, grått i hjärta... eller, nej... nu blev det lite fel... men, men... Grått väder iaf. Trist! Typiskt att man ska börja piggna till så här dags när man har varit trött hela dan innan, men det blir ju så när man vänder på dygnet. Bara att skylla sig själv...



Seg söndag med full fart

Lite märklig o motsägelsefull rubrik där... :-)

Dagen har iaf förflutit på ett behagligt sätt. Sov länge, ganska nyvaken när jag skrev förra inlägget... Blev först en hallonpaj o kaffe till frukost vid halvtre hugget tillsammans med Lottie, riktigt trevligt att sitta ner o prata bort ett par timmar.
Efter det direkt vidare till Neptun där det blev grekisk sallad ihop med Mia och Mathias. Mumselimums, även om magen inte riktigt var upplagd för mat så dags... Den efterföljande färskpressade apelsinjuicen (hehe, nej Stoffe jag minns fortfarande inte) på Skafferiet smakade utsökt...

Sen nu på kvällen så kom goda grannar (pantertanterna) in o vi drack lite kaffe o dom fick smaka lite Wakame-alger... Haha, kul att dom får bredda sina mat-erfarenheter lite...

Nu har jag avrundat denna bakis-dag med en alldeles för sen dagen-efter-pizza. men, men... den smakade bra iaf.

Nu ska jag läsa lite om vad ni andra gjort i helgen o sen är det dags att försöka ta igen några timmars sömn. Har ju inte blivit så mkt av den varan under helgen...

Åtgärd av Kod 977

Kod 977, blogginlägg saknas, felmeddelande... Error...

Viktigt att numera koda det mesta med tanke på FRA-lagen som ni vet, så numera kan man ju inte skriva vad som helst utan bättre då att ta det i koder så man inte avslöjar allt för storebror...
Därför samlades vi igår en stund i Kod 41 för att kolla, o ja, det var bra gräs...

Var på party hos nån Malin igår,  ingen jag känner, men har iaf träffat henne en gång tidigare. Samma med ytterligare några av festdeltagarna, i övrigt bara för mig nya bekantskaper. Tur att Stoffe o Mange var där så det inte bara var okända ansikten... Kul var det iaf! Landade efter viss övertalning från de övrigas sida på Palace igår igen, o det var bra drag.

Avslutningen av kvällen var hård o intressant... Hmmm... Korta glas is the shit! 3 snabba Sambuca sista halvtimman satte punkt för en bra kväll.

Tack till Terese för skjutsen hem efter den grymma efterfesten oxå. Stoffe var den enda som var rätt klädd för det partyt! :-)

Blev inte så lyckade bilder, för fotografen var lite obalanserad men här kommer några ändå:

 Terese Stoffe röjer järnet!

Uppdraget slutfört, Kod 977 avklarad!

Utlovad uppdatering

Till slut så... jag får väl tacka för intresset att ni fortsatt gå in på bloggen o kollat trots att jag slarvat med uppdatering på slutet... men, som sagt var, till slut så...

Dagarna sprang iväg lite för snabbt i veckan så helt plötsligt var det helg, hann knappt va med där känner jag. Men riktigt trevligt var det.
Var iväg på några dagars oplanerad verklighetsflykt, vilket gjorde att Gransjönäs, Grensholm, Skeppsgården, Västervik o Gamleby förärades med besök...

Badplatsen vid torpet På väg tillbaka till torpet från badplatsen... Torpet

Favorit i repris, båttset i Skeppsgårn:



Hammarsbadet i Gamleby 

Fredagskvällen/natten bjöd på grill o Palace, blev dock inte så lyckade bilder så dom förblir privata...

Trevligt grill-sällskap! 

...o så avslutar jag med en bild på Blogg-master himself:

Blogg-master!

Uppdatering kommer...

Flydde lite oplanerat från verkligheten ett par dar, men återkommer senare med lite bilder o så...

Tack för er omtanke, när man inte bloggat på ett par dar så börjar det komma mess o mail med frågor om vad som har hänt! ;-) haha, lika kul varje gång... :-)

Till Jessica...

...för att du fick mig att minnas den här gamla klassikern...



"Solen lyser på psykopat,
över a-lags-bänk och på börsmagnat!
Sol över fattig o rik!"

Klassiker! :-)

RSS 2.0