Tjuvaktig skata i Motala

En skata i Motala har blivit polisanmäld för stöld.


Läs mer HÄR.




Kom dock ihåg att skatan ska anses som oskyldig tills den har dömts i domstol!

Red Bull Cola

Kan ni tyska? I så fall kan ni läsa HÄR.

Frågan som kvarstår är: Finns Red Bull Cola i Sverige!? :-)

Död mobil!

Eller iaf har den intagit koma-läge, och vägrar vakna...

Val till Europaparlamentet

Jaha, så var det dags för val igen då. Den här gången ska Sveriges ledamöter till Europaparlamentet utses.

Jag har skrivit lite kommentarer på diverse bloggar där jag framfört min åsikt i frågan, men gör ett kort inlägg om det oxå.

Jag kommer inte att rösta! Anledningen till det är att jag anser att hela det demokratiska systemet är felaktigt i grunden och att rösta därför vore att stödja ett system som jag tycker är helt fel i grunden. Jag anser att man borde arbeta mycket mera med decentralisering och att få ner besluten på så lokal nivå som möjligt. Om man skulle införa ett system liknande det som finns i Schweiz, där det hålls folkomröstningar om lokala frågor så är det iaf ett steg i rätt riktning. Jag anser att systemet med folkvalda är gammalmodigt och att nya tider kräver nya sätt att fatta beslut på. Att då centralisera besluten högt upp i en gigantisk byråkrati är att gå åt helt fel håll anser jag.

Genom att flytta ner besluten på lokal nivå och låta medborgarna besluta i frågor som rör närområdet så är jag övertygad om att engagemanget för hur samhället ska se ut skulle öka.

Att rösta blankt skulle för mig innebära att jag indirekt visar att jag stödjer systemet, men att jag bara inte hittat något parti som är värda min röst, men eftersom jag anser att hela systemet är skevt så ser jag inte heller det som ett alternativ.

Jag önskar ju naturligtvis att det fanns något parti eller politiker som på allvar skulle förorda en förändring av systemet bort från dagens demokrati, men det är det väl dessvärre bara extrema partier på högerkanten som gör, och det är ju absolut inte så jag menar. Partierna längst ut på vänsterkanten är väl dom som till största delen delar min uppfattning, men deras bild av hur samhället ska fungera i övrigt anser jag ofta är lite för utopisk och drömmande.

Jag har fått en hel del motargument på mina blogg-kommentarer som tycker att det bara visar på lathet och okunskap om man inte röstar, men det är inte det jag bygger mitt ställningstagande på. Varför skulle jag bidra till att stötta ett system som jag tycker är felaktigt?

Makten åt folket, inte åt folkvalda!

Beckham o jag...

Gör som Victoria Beckham, skaffa ett snyggt idol-portätt att ha på väggen...


Bra start på dagen

... och för er som vill ha en lika soft, behaglig start på dagen rekommenderas Johan Rothsteins Sorgliga sånger. Lyssna speciellt in pärlan 17-33.



Igår så var jag 17, plötsligt blev jag 33.
Jag sitter här och tittar, jag har satt mig här bredvid
Jag ser människor som springer, som rusar runt omkring
Dom jagar efter lyckan, men jag, jag gör ingenting

Alla mina vänner, dom har gjort karriär
Dom har bil och barn och villa, familj och allt det där
Saker som vi lovat att vi aldrig skulle ha
Dom har blivit vuxna, men det, det har inte jag

Det finns ingenting jag orkar och ingenting jag vill
ingenting jag längtar efter eller duger till
Jag har inga planer, ingenting å hoppas på
Jag sitter här och väntar, låter dagarna gå

Jag vill inte jobba, inte sälja mina dar
men jag vill tjäna pengar, jag vill kunna leva bra
Det är samma gamla tankar som när jag var 17 år
Jag har fastnat i en fälla och tiden bara går

Det finns ingenting jag orkar och ingenting jag vill
ingenting jag längtar efter eller duger till
Jag har inga planer, ingenting å hoppas på
Jag sitter här och väntar, låter dagarna gå

Jag väntar och väntar men nu börjar jag förstå
att jag inte har en aning, om vad jag väntar på

Men jag, jag vet ett ställe där jag kan finna tröst
Där jag kan hitta någon, som kan ta mig till sitt bröst
Då stjärnorna på himlen blinkar välkommen hit
och när natten är som mörkast, då ska jag åka dit

Då ska jag åka dit
Då ska jag åka dit
Då ska jag åka dit
Då ska jag åka dit
Då ska jag åka dit
Då ska jag åka dit
Då ska jag åka dit
Då ska jag åka dit


Dessvärre finns den inte på YouTube, men kika in på hans MySpace-sida. (länk ovan)


Dagens reklam!

Army Style Goulash - Product of Poland - Gulasz Wojskowy



Skynda fynda, ett fåtal burkar kvar på Coop, Värmlandsgatan!

Frågan som kvarstår är: Har Polen nånsin vunnit nåt krig? Annars har vi förklaringen här!

Knas!!!!

Läste en mycket glädjande nyhet på Dannehs Musikblogg, att General Knas släpper ny skiva inom kort. Medverkar på skivan gör bland andra Kapten Röd och Syster Sol!

Releasefest blir det på förfesten till Öland Roots som sker på Kägelbanan, Mosebacke i Sthlm den 5:e juni.


Jag lär va där, är ni!?


Stoffe spelar på Kråm!

Lite gratis-reklam till Stoffe, som ikväll spelar på Cromwell House i Norrköping!

Be there!!!


Act now!



Snodd text som jag tänkte att fler kunde läsa... (tagen från www.reageramera.blogg.se som i sin tur, olovligen (!?), har snott den från IMagazine på www.actnow.nu.)


Cannabis är den mest använda narkotikan i världen med miljontals människor som prövat och slutat, men också av miljontals människor som prövat och som fortsätter att använda det.

Eftersom miljontals människor prövat cannabis, finns det många som anser att det är dags att acceptera att cannabis faktiskt används av många människor, och att man därför borde legalisera och reglera försäljningen av cannabis. Av exakt samma skäl - att miljontals människor prövat - finns det många som anser att DET är ett skäl att se till att insatserna mot cannabis skärps.


 

Sedan flera år tillbaka har vi kunnat följa debatten om cannabis, och även om användningen av cannabis är förbjuden i stort sett överallt i världen, pågår diskussioner om liberalisering, avkriminalisering och också legalisering av cannabis.


 

Den debatt som nu förs på olika håll i världen ger intryck av att allt fler är för en avkriminalisering och/eller legalisering. Men är det hela sanningen, eller är det så att de som förespråkar avkriminalisering och/eller legalisering bara är mer aktiva med sitt budskap och skickligare i att föra ut budskapet? Är det så att tidigare generationer och många andra "tappat sugen" och inte längre orkar ge sig in i debatten? Har en del beslutsfattare helt enkelt gett upp?


 

Många menar att cannabis är mindre farligt än alkohol och att det därför borde vara legalt att använda cannabis. Samtidigt säger andra att tobak och alkohol, som är legala droger i de flesta länder i världen, inte har gjort att folk använder mindre tobak eller mindre alkohol, så varför skulle en legalisering av cannabis lösa några problem?

Frågorna, påståendena och argumenten för och emot är många.


 

Så kallad "medicinsk marijuana" har varit och är nu mer än någonsin ett hett debattämne i USA där flera delstater godkänt användning av "medicinsk marijuana", samtidigt som den federala högsta domstolen i USA i ett mål konstaterar att en sådan användning inte är tillåten. Motståndarna till "medicinsk marijuana" menar att det inte handlar om någon medicin eftersom rökning av marijuana inte godkänts av något lands läkemedelsverk. De som är emot "medicinsk marijuana" pekar på att flera fall av grov kriminell verksamhet förekommit i samband med de s.k. marijuanadispensärerna, och att hela verksamheten är oseriös. Samtidigt har flera svårt sjuka framträtt och sagt att deras användning av marijuana har lindrat deras sjukdomssymtom.


 

Ökad användning av internet och ökat resande resulterar i nya kontaktvägar och nya kontakter. Internet spelar en allt större roll både som kanal för information och desinformation och också som kanal för beställning och distribution av cannabis och andra droger.


 

Myter och skrönor om cannabis blandas med faktainformation och vetenskapliga undersökningar på internet, och det är inte helt enkelt att veta vilken information man egentligen kan lita på och ta till sig. Den som är "frälst" användare av cannabis söker ofta information som bekräftar att det är OK att använda cannabis, och den som är emot användning av cannabis hittar också sina källor. Oavsett vilken grupp man eventuellt tillhör är det inte speciellt framgångsrikt att undvika allsidig information. Det är först genom att ta del av en mängd olika informationskällor och kritiskt granska vad som sägs som möjligheterna till "informed decisions" ökar.


 

Oavsett vad folk i din omgivning tycker om cannabis är det till slut du själv som fattar beslut om hur du ska förhålla dig till användning av cannabis och andra droger, inklusive alkohol och tobak. Ju mer du är beredd att ta reda på från olika källor, både för och emot, desto större möjligheter har du att väga åsikter, insikter, trender, tendenser, tyckande, tänkande och forskningsresultat mot varandra så att du fattar ditt beslut på goda grunder.


 

ActNow producerar olika magasin och reportage med ambitionen att ge en allsidig bild, oavsett vilket ämne respektive magasin fokuserar på.


 

Det första magasinet handlar om cannabis och du kan läsa det HÄR.


Kaffeordspråk

Hade en intressant kommentars-diskussion på Facebook för ett tag sen. För er som missade det så kommer här ett knippe nya ordspråk att lägga på minnet...

Bränt kaffe har också öron
Man ska inte gå över ån efter kaffe
Man ska inte kasta kaffe i glashus
Allt är inte kaffe som glimmar
Bättre en kopp kaffe i handen än tio i skogen
Morgonstund har kaffe i mund
Den som kokar en kopp kaffe åt andra trillar själv däri
När det regnar kaffe från himlen har den fattige ingen kopp
Bränt barn skyr kaffe
När nöden är som störst är kaffet som närmast
Brygg inte det kaffe som du inte kan dricka
Ont ska med kaffe fördrivas
Man ska smida medan kaffet är varmt
Surt sa räven om kaffet
Där kaffet går in går vettet ut
Så länge det finns kaffe finns det hopp
Dålig herre har dåligt kaffe
Tala är silver, kaffe är guld
Det är mänskligt att fela. Men gudomligt att dricka kaffe
Man saknar inte kaffet förrän koppen är tom
Först till kvarn får mala kaffet först
Man kan inte lära gamla hundar dricka kaffe
Må bäste man dricka kaffe
Ju fler kockar desto sämre kaffe
Kasta inte ut barnet med kaffet
Hur man än vänder sig har man kaffet i koppen

Hmmm... ja, så kan man oxå fördriva en måndag...


Helgen

Just det, hade ju lite bilder från helgen att delge oxå... Minneskonserten i Skärblacka var trivsam, mycket folk o bra stämning.



Vi kom fram när Soca Baboons var igång o det lät helt ok. Inte riktigt min smak av reggae, men dansant o trevligt iaf. Sen var det Motalas stoltheter Shurebrother Band som intog scenen. Bra drag, men lite spretigt framträdande. Sen kom bandet som dom flesta verkade ha väntat på, Kalle Baah. Dom är ju inte speciellt roliga, tycker jag, men dom gör det dom ska, o folk blir glada o nöjda så det är väl bra så...



Efter det var det dags för Göteborgarna i Kultiration att kliva på scenen. Svängigt o riktigt bra! Dom var bättre live än på skivorna tycker jag.

Kultiration

Efter Kultiration drog vi oss inåt stan. Hur som helst, en mycket trevlig dag... Nåt som är riktigt kul att läsa är NTs beskrivning av det hela. Gör det HÄR. Kul att det inte bara skrivs om att några stycken har gripits för att eventuellt ha tagit lättare droger, utan att fokus ligger på musiken o stämningen. Big up!


Helgen i övrigt bjöd på utgång på fredag (Black Lion o Wasa) o lördag (VB, Munken o Bomull) tillsammans med Johan, en gammal kompis från punkartiden. Så här såg det ut på Världens Bar på fredagskvällen...

Eva o Johan är farliga, jättefarliga...

... o så en liten avslutningsbild på nån skäggig bloggare, nämner inget namn då han valt att vara anonym vid det här tillfället...


Ny platta med Dan Viktor

Den oerhört produktive Dan Viktor har haft ett uppehåll i skivsläppandet sedan 2007, men nu är det återigen dags. Först ut under året är skivan "Ett jävla liv" o ytterligare två skivor beräknas släppas under året. Därtill ger han sig ut på en, som vanligt, landsomfattande turné. Han gör ca 200 spelningar per år, så vill man se honom live så kommer det många chanser. Ni som vill hitta en spelning nära er kan kika in HÄR.




Lite fullkomligt ointressant kuriosa angående Dan Viktor är att han numera bor i mästerrymmaren Ioan Ursuts gamla hus ute på landet i Västmanland. Intressant va!? ...o för att spinna vidare på det så kan jag bara meddela att Ursut har fått amnesti för sina brott o nu lever som en fri man i Italien.

Bättre framförhållning

Eftersom Mr Tobson tyckte att jag rapporterade lite för tätt inpå konserten i förra inlägget så är jag nu ute i god tid o tipsar om en spelning 30:e maj på China Station i Sthlm.

Då gästas China Station av Ras Pyton, Ranking Fire m fl o inte minst ECU!!! ECU har blivit lite av en favorit i mina öron vissa dagar. Här har ni chansen att öva in texterna oxå, så ni är väl pålästa inför spelningen. ;-) För vi ses väl där!?


Minneskonsert Skärblacka på lördag

Återigen dags för Bob Marley minneskonsert i Skärblacka! Det håller hus utanför Folkets Park som vanligt och håller på 13.00-20.00. Inga konserter inomhus i år, allt är ute och gratis! Band som kommer att spela är:

Kalle Baah
Kultiration
Urban Tribe
Disciples
Shurebrother band
K.O.B revival band
Soca baboons
Jubal


(bild från konserten 2007)

Shurebrother o Kultiration gör att Skärblacka är värt ett besök!

Ny länk

Spana in nya länken jag lagt upp till Danneh´s Musik Blogg nere till höger. Går att hitta en del intressanta recensioner där. Direktlänk kommer även HÄR. (Nej, ingen Toni där, men det kanske kommer, vem vet... )

Jag är inte ensam

Recension av Toni-konserten finns att läsa HÄR. Som sagt var, jag är inte ensam om att tycka det var en fantastisk kväll...


Tystnad

Ja, jag  förstår er, ni finner inte heller ord för att kunna beskriva det magiska i förra inlägget, därav inga kommentarer. Hehe, ja, min tolkning alltså...

Men, men, jag ser ju att ni är inne o kollar iaf. :-)

Ja, det var fantastiskt!!!

Har inte ens ord till att formulera mig, det måste bara upplevas för att kunna förstås. Men här kommer några smakprov iaf. Dessvärre ville inte min mobilkamera o det röda ljuset samarbeta, så bildkvalitén är urusel, men det får ni bortse ifrån...







MAGNIFIKT!!!! :-)

RSS 2.0