Veckan som går...

Den här veckan kommer att bjuda på en tur ner till Öland där alla mina dansnördar till vänner är nere och styrdansar sig svettiga till usel musik. Jag ska ner och hälsa på onsdag till torsdag, men så mkt styrdans lär det inte bli för min del. Jag är inte bra på att följa utritade mönster för hur man ska röra sig, fri-, galendans är mer min stil... ;-)

Men det kommer nog bli kul ändå, verkar va bra partystämning där nere...

Sen, lördag till söndag tänkte jag mig en tur ner till Skeppsgården och besöka mina föräldrar en sväng, och även hinna ner till Västervik en tur oxå. Kanske händer nåt kul där oxå, vem vet. :-)

Nu är det dags att sticka ut till min bror o hans familj då hans plastson fyller år. Måste bara ut till Lekhuset o hitta nån present först.

Ha en bra vecka!

Btw, Michael dog oxå...

Jo, det har ju varit enormt mkt snack o skrivande om att Michael Jackson dog i helgen, o jag förstå att många sett honom som den främste inom popen.

Själv har jag aldrig lyssnat på honom o är därför tämligen oberörd, men intressant att hans död överskuggar allting annat som händer i världen.

Länge sen...

...eller rättare sagt ganska exakt en vecka...

En vecka som bjudit på riktigt kanonväder o trevliga aktiviteter...

En dag i början av förra veckan blev det ett besök vid Lilla Älgsjön och Böksjön. Fina bilder är lätta att ta när det är fin utsikt och vädret är så kalas som det var då...

   


Helgen som passerat tillbringades efter visst flyt och halvfult spel inne på Peace and love-festivalen i Borlänge. Åkte dit utan biljett och utan sovplats, men ibland har man tur... Lyckades få både fri hotellplats och biljetter till festivalen. Hehe!

På fredagen hann jag se följande artister:

Pete Doherty
Pete Doherty

Timbuktu
Timbuktu


Lars Winnerbäck
Lars Winnerbäck


Gogol Bordello
Gogol Bordello


Helt klart bäst den här dagen (och på festivalen som helhet) var Gogol Bordello som bjöd på en helt galen, underbar scenshow. Deras musik beskrivs som zigenarpunk, o det kan man väl hålla med om. Som en blandning mellan folkmusik och punk. Sångaren såg ut som en blandning mellan en amfetamintrippad Iggy Pop och Borat... :-D

Inte jättebra kvalité på klippet, men hoppas känslan går fram lite grann iaf...





Pete Doherty var annars första dagens överraskning, han var betydligt bättre än vad jag trodde. Inte lyssnat mkt på honom innan, men som sagt var, glatt överraskad...

Timbuktu var bra, vet inte riktigt vad jag ska säga mer om det. Det var bra, men inte fantastiskt...

Winnerbäck körde på torsdagskvällen ihop med ett handplockat rockband med artister från bl a The Suoundtrack of our lives och Hellacopters. Jag blev inte alls förtjust i den här konserten, jag gillar Winnerbäck betydligt bättre som lågmäld.


På lördagen såg jag följande:

Strindbergs
Strindbergs


Kalle Baah
Kalle Baah o Governor Andy


Lars Winnerbäck
Lars Winnerbäck


Håkan Hellström
Eeeeeh, nej.. ingen bild på honom...


Roligast den här dagen/kvällen var faktiskt återföreningen av gamla poppunkbandet Strindbergs som bjöd på en bra show, med frontmannen Johan Johansson i spetsen.





Inte så mkt att säga om dom övriga den här kvällen... Kalle Baah gör ju det dom ska, som vanligt, o det svänger lite lagom ibland, men överlag ganska intetsägande. Winnerbäck var betydligt bättre den här kvällen, ihop med sitt vanliga band. Håkan Hellström har jag sett fått enastående recensioner i större medier, men jag gillar inte honom. Jag vet inte riktigt vad det är , men jag gillar varken hans röst, texter eller musikstil... Hmmm... ganska svårt att gilla nån om alla dom bitarna fattas... :-)


Så, nu har jag uppdaterat så att det räcker för en vecka till va!? ;-)




Midsommar på Espholm



      Underbart väder hela helgen!

  Midsommarhatten på!!  Hittade min jacka dan efter på logen, ordentligt upphängd!

Familjen Lundin-Westh m fl  Nattlig utsikt  Fantastisk solnedgång  Jag är stadsbo, därför tar jag kort på kor...

Obligatorisk dans


Helt underbar helg med sedvanligt firande på midsommarafton med mycket trevligt sällskap, och en fantastisk trevlig grill vid havet på midsommardagen.

Ännu en gång, tack Roger o Ilse för initiativet, o tack Anna o Linda (o Jenny!?) för möjligheten att få vara där.


Tisdag, tillbaka i verkligheten

Blev ingen uppdatering igår av diverse anledningar. Hur som helst, det blev ingen Sthlms resa heller, trots mitt tjat på lite olika slitna vänner så var det ingen som kunde frambringa ork till det efter helgens övriga bravader. Ganska förståeligt iofs, jag var minsann inte så pigg heller...

Fick en bild skickad till mig av mästerfotografen Mr Stoff idag från i söndags. Enligt olika bedömare så verkar jag vara någonstans mellan 58 och 60 år på den här bilden....




Hmmm... ja, inte så mkt att säga om... Hyfsat sliten kille efter två hårda dagar i rad. En bedömning man kan göra av hur hård en helg har varit är ju att mäta hur mkt äldre man ser ut på en bild efteråt, och som sagt var, åldras man 30 år på två dar så har det varit ganska hårt... :-D Ja, ja... jag bjuder på den bilden, lite självdistans måste man ju ha.


Har för övrigt några intressanta bilder på Vanilj-Stoffe oxå, men av hänsyn lägger jag inte ut dom... ;-)




Snart midsommar... inga planer än, vad ska ni göra?


Linje nr 2 vann!

... o därför är jag lite sliten idag. (Ja, se förra inlägget alltså...)

Blir dock vidare party ikväll, då Tessan har sin 30-årsfest. :-) Vem vet, kanske blir lite utgång efter oxå, Soca Baboons spelar på Wasa.

Sen har jag en tanke om att kompensera för gårdagens inställda Göteborgsresa genom att ta en tripp till Sthlm imorrn o spana in Marlon Asher (Mr Ganja farmer himself) o Diegojah som lirar på Hornstull strand. Vet dock inte om krafterna kommer att räcka till det... Men å andra sidan så kommer det ju en arbetsvecka sen, så man hinner vila upp sig innan midsommar... :-D


Här Marlon Asher´s mest kända låt, Ganja Farmer:



Dub Incorporation

Måste väga upp det senaste inlägget med att rekommendera lite baktakt igen...

Dagens rekommendation blir det franska bandet Dub Incorporation som spelat ihop sen -97.




I övrigt så, nej, det blev ingen tripp till Göteborg o Buju Banton idag, orkade helt enkelt inte sitta 7 timmar i bil o komma hem på morgonkvisten. Nej, väntar till bättre tillfälle i Sthlm, lättare att ta sig dit o även fixa övernattning...

För övrigt så.... jo, jobbat lite i veckan som vanligt, idag lite extra som för tidig tomte, eller vad det var jag skulle göra. :-)


Så, vad ska man göra ikväll då?

Två val:

Nr 1: "Det förnuftiga": Sitt hemma o sega en stund till o gå sen o lägg dig, Anders. Det är ändå 30-årsfest imorrn.

Nr 2: "Det roliga": Bege dig ner till Skeppet o supporta Club Uprising, dom behöver få se att folk uppskattar det dom gör.


Jaja, får se vilken sida som segrar. Vad rekommenderar ni? Soffa eller Stuffa? :-)

Får jag kommentarer nu då? ;-)


Kjell is still alive!

Blev lite bekymrad igår när jag gjorde efterforskningar på Kjell Höglund. Hans hälsa har visst varit ordentligt vacklande en tid och inga nyheter finns på nätet huruvida han är vid liv eller inte...

Men idag fick jag ett snabbt svar på mail till hans polare Johan Johansson, som berättade att Kjell är vid liv med gott humör, om än med dålig hälsa.

Jag hoppas verkligen han kryar på sig och kan återkomma till scenen, vi är många som vill se mer av dig Kjell!


Wiiieeeehaaa och Oh shit!!

Oj jävlar, hur har jag kunnat missa detta!!??

På onsdag (imorgon) kommer en av dom största inom reggaemusiken till Sverige! Buju Banton gästar Malmö för första gången. Han har tidigare bland annat sjungit inför ett fullsatt Madison Square Garden i New York o nu kommer han till lilla Malmö. Ja jäklar, det ÄR stort!

Wiiiiiiiiieeeeee, shit vad jag vill dit kände jag spontant, men hur tusan ska jag hinna lösa det!? Det får bli morgondagens stora projekt...

Undrar bara om det finns biljetter kvar.


Sköna gröna Grebo!



Riktigt bra startfält i år, framförallt imponeras jag av att dom fått ditt Lars Demian och Johan Johansson! :-)

Har för övrigt för mig att bröderna Berg bodde i mitt föräldrahem innan mina föräldrar flyttade dit. Får kolla det med morsan. :-)

Min linje vann EU-valet!

Med en betryggande majoritet, 56,2 %, segrade min linje...

Tack alla ni som följde mitt exempel! ;-)


Hahaha, det visste inte jag...

...o vad var det jag inte visste, jo den oerhört intressanta infon att Martin Vikingsson ("Sture Allén den yngre"), medlem i Svenska Akademin är gammal punkare o gärna hade sett att dom kört kängpunk att komplettera reggae´n med...

... o här kommer ett exempel på hur Martin låter när han är med i Svenska Akademin...




... o här ett exempel på kängpunk... (inte 1 iofs, utan 5 snabba låtar :-) )





Hahaha, nån som kan se/höra Martin sjunga så här!? :-D

Spinner vidare på EU-tråden...

Läste en intressant intervju med skivaktuelle Ivan Olausson-Klatil, eller General Knas som han kallar sig som artist HÄR. (Ni kan läsa om hans nya skiva HÄR)

Det jag framför allt kopplade ihop med det kommande EU-valet var följande:

"- Det som krävs är ett totalt systemskifte, ingenting kommer att hända genom EU-konferenser, det behövs ett medvetandegörande nerifrån. Och för mig är demokrati att man går ihop med människor där man bor och jobbar och beslutar ihop, där grundläggs den demokratiska andan."

Jag är inte ensam! :-)



EU-vals diskussionen fortsätter

Ja, diskussionerna innan valet till Europaparlamentet fortsätter, och den här gången har jag följt debatten på Skawars. Fick en intressant utveckling av Heikki Karlsson, eller The Key, som han kallar sig som artist. Lägger ut hans inlägg här o sen är det fritt fram att kommentera igen. Vill ni skriva direkt till Heikki så kan ni göra det genom att registrera er HÄR och sedan skriva direkt till honom.

Hejsan Anders

Klart intressant läsning och jag får väl säga att jag i princip håller med. Några invändningar bara:

Du kallar det nuvarande systemet för demokratiskt och i och med detta så kritiserar du demokratin som sådan. Där tycker jag att du är ute och cyklar lite. Demokrati betyder, direkt översatt, folkstyre och jag har svårt att tro att du är emot det.

Systemet som vi har bör snarare kallas parlamentarism, dvs ett system där man väljer representanter som får förtroende att under en bestämd tid sitta i någon form av beslutande organisation och fatta beslut.
Detta skulle väl möjligtvis kunna fungera om representanterna under sin valperiod faktiskt kollade med sina väljare vad de tyckte i olika frågor och sedan röstade därefter. Detta görs ju som bekant inte utan det är snarare så att de säljer sig själva under valkampanjerna och ger mängder av löften som de senare inte håller. De ägnar sig åt halvlögner som bara syftar till att du som väljare ska fatta tycke för dem och när de väl har fått ditt förtroende så kör de sitt och sin partilednings eget race i fyra år utan att bry sig om vad de tidigare lovat och mörkar det hela med nya halvlögner.
Här skulle jag kunna börja dra mängder av exempel från gångna tider men avstår just nu eftersom jag har en känsla av att de flesta ändå håller med mig om detta.

Om vi nu ska använda oss av begreppet demokrati i dess rätta bemärkelse så betyder det att vårt parlamentariska system lider av starka demokratiska brister eftersom "folkstyret" består i att vi får rösta vart fjärde år och inte så mycket mer. Själva "styrandet" ägnar sig en lite elit åt.

Att det sedan sitter ett gäng priviligierade politiker i TV och påstår att vi lever i det mest demokratiska av system och att det faktiskt är så många som faktiskt tror på detta är bara sorgligt.
De styrande försöker dessutom ta patent på vad som ska betraktas som riktig demokrati och dit hör parlamentarism och marknadsekonomi. Det värsta är att Jan Björklund och hans anhang mer eller mindre har beordrat skolan att indoktrinera eleverna med detta skitsnack.
Det är, för mig, lika skandalöst som att påstå att ett av de mest råkapitalistiska länderna i världen, Kina, skulla vara kommunistiskt.
Vad jag försöker säga är att bara för att man kallar sig något betyder det inte automatiskt att man är det.
Detta gäller i högsta grad EU som är en extremt toppstyrd och odemokratisk organisation. Där fattas alla verkställande beslut av representanter som är valda av representanter som i sin tur är valda av sina respektive partiers valberedningar med en liten chans för dig som väljare att kryssa för nån du tror att du gillar. Så visst, vi får rösta men knappast vara med och bestämma och då är det inte demokrati i min bok.

Därför tänker jag, som försvarare av demokratin, bojkotta EU-valet och uppmuntrar även er andra att göra detta. Det enda rätta,enligt mig, är att gå ur EU och sedan låta denna best självdö, vilket jag är övertygad om att den kommer att göra om alla helt enkelt skiter i den.

MVH
The Key


Video från Mosebacke

Hittade en video från spelningen jag o sista´ Lina var på i höstas. Tror dock inte vi syns i vimlet, men riktigt bra gung att kolla in iaf...


Några bilder

Lovade i en kommetar på senaste inlägget att lägga ut några bilder från helgen. Blir dock inga bilder från flytten, utan från dom lite roligare aktiviteterna... (Bilderna tagna av Stoffe)


DK posar  Bea posar  Badpojkar  Totte med sin mobil  Bloggaren solar

I fredags blev det visst lite alkoholintag...

DK o Plums-Hakke gnussar  Bloggaren dricker saft! :-) 

Avslutar med en lagom galen bild...

Glatt gäng!

Nät igen

Så, nu har jag tillgång till internet igen efter min hastiga flytt i fredags...

Helgen kan sammanfattas lite kort så här:

Fredag - jobb, flytt, fylla av det hårdare slaget
Lördag - flytt, sol
Söndag - plock i lägenheten, sol

Det lät kul va!? :-) Hehe, men det var det iaf. Riktigt lyckad helg!

RSS 2.0