Korv

Det går hett till på jobbet ibland, vilket bland annat märktes i Dagens citat:

Anders till Linkan:
"Sluta för helvete smiska mig med din korv!"



...o så en liten bild, bra innehållsförteckning, eller hur..


Ny tävling!!!

Jag har ju sett att det är populärt att ordna olika tävlingar på sin blogg, så här kommer min första...

För att ha chans att vinna ska ni lista ut från vilken sång följande text är hämtad:

"Det finns ett hjärta i varje människa
men hur ofta tänker man på det?
Det finns en helhet, det finns ett mönster
det finns ett ljus
och det finns en hemlighet"

Lämna ert svar som en kommentar eller maila. Första rätta svaret belönas med en 30-minuters halvkroppsmassage på Anders Massagepraktik, alternativt ett signerat foto av mig själv. EGO, EGO, EGOOOO!!! Vem vet, det kanske blir värdefullt nån gång. Om inte annat så kan ni ju visa det för barnbarnen och skryta om att ni vann det på han, den där, ni vet, Hmmm... vad hette han nu igen... Andreas!? Nja... Albert... Nej just det, Anders blogg... :-)

För att göra det lite lättare kan jag ge några ledtrådar...

Sången har även sjungits in av Lill Lindfors.
Artisten är även känd för att skriva böcker.
Andra låtar av artisten är bl a Farväl till Syrakusa, Brända skepp och Den märkliga historien om det österrikiska köket.

Nej, nu kommer det inte fler ledtrådar... Leta nu i era minnesbanker (nej, med det menade jag inte att ni skulle Googla fram det) och som Lars Demian och Uno Hedin skulle ha uttryckte det... Lycka till!

Månadens ko!

Äntligen har tävlingen Månadens Ko avgjorts här på bloggen, och den stolta vinnaren Rosa ser vi här:


Foto: Sandra Dahlbäck

Än en gång, varmt grattis Rosa och hoppas du får stor glädje av vinsten, en pennvässare modell mindre.


...o idag grattar vi....

... Ola Magnell som fyller 63 år.





... o ett grattis även till Göran som idag firar att han överlevt sin 60:e årsdag...



Grattis tjockis!


Vila i frid Erik!

Har mötts av det oerhört tråkiga beskedet att Erik Alexandersson, alias Jr Erik, har avlidit efter en olycka i Thailand. För er som inte känner till Jr Erik så var han en av dom ledande reggaeprofilerna i Sverige. Trots att han bara blev 26 år gammal hann han etablera sig som en klart lysande stjärna på den svenska reggaehimlen. Mer finns att läsa HÄR.

Alltid trist när så unga personer dör, och mina tankar går främst till hans bror Partillo o mamma Monica.

Jag hade hoppats på att få se Jr Erik live under året, men men... Här är ett klipp från hans spelning på Uppsala Reggae Festival 2006.



Den underbara låten Babylon spelar spel! Här i studioversion...



... o hans mest kända låt tillsammans med Guvernören - Reggaeprofil



En av få intervjuer med Erik o Partillo finns HÄR.

R.I.P - Stil o fason!

Underbara Demian!

Har roat mig framför datorn ikväll o avnjutit massa bra musik. Vill bara dela med mig av några fantastiska klipp som jag hittade med Lars Demian. 

Lyssna och njut...



Helt galet att det snart är 15 år sen, shit vad tiden springer....

Här kommer ett nyare alster oxå.,..



Helt fantastiskt!!! :-)

Jag är på fel plats!!!

Ikväll spelar Fantan Mojah på Shattuck Downlow i Kalifornien, o imorrn kör Eek-a Mouse på Majestic Ventura Theater, oxå i Kalifornien. Verkar inte va några direkt reggaeklubbar om man kollat på bilder på nätet... Hehe! Där Fantan ska köra ser mer ut som en maskerad bordell med fluffiga gardiner o så, o Eek-a:s teater är just vad det låter, en teaterbyggnad. Märkliga val för konserter, finns det inga bättre scener i USA!?

Men, men... Dom är där o jag är här. Inget att göra åt det. Får trösta mig med lite uppiggande YouTube-klipp, t ex detta:



I övrigt kan jag berätta att det är  fredagskväll o jag är ensam hemma i kollektivet!!! .... oj, jag kan se hur ni sitter o gapar, stäng munnen, ni ser utvecklingsstörda ut... Men jo, det är faktiskt sant. Övriga invånare här drog till kungliga hufvudstaden för att svänga sina lurviga (rakade?), men jag föredrog att stanna hemma o slippa va social för en gångs skull... Första gången på flera månader som man är ensam... Ganska skönt faktiskt! :-)

Nej, nu ska jag va lite social på msn istället... Ha en bra helg!

Blandade bilder

Jaha, hittade lite blogg-bilder jag missade vid min senaste bild-uppdatering så här kommer det lite blandat igen...

Jag var med Cilia och tittade på hennes nya lägenhet, o det här var som väntade oss innanför dörren...



Nyårsbuffé skapad av Cattis:

Mums!

Totte blev lite trött på ännu en efterfest... Han hade visst blandat drycker ganska friskt... :-)



Linus o Bea fastnade i Stoffes hiss en natt, men vi försåg dom med dryck iaf... :-)

Öl genom dubbla sugrör. :-)

Sammanfattning av 2008

Hmmm... ojdå... Jag påbörjade en lista med frågor o svar, men det blev bara dumt så jag skriver ner dom viktigaste händelserna istället.

Viktigaste händelsen under 2008 får nog vara att jag flyttade in hos miss L i det som har kommit att bli ett kollektiv. (www.kollektivetlivlinan.blogg.se). Det har påverkat typ halva året för min del, mestadels positivt! Nystartad blogg, men kika gärna in på där oxå, uppdateringar kommer att komma om hur vi lever våra dagar här i gruppboendet... :-)

Många nya bekantskaper har tillkommit vilket varit väldigt trevligt.

Musikupplevelser har det ju oxå funnits en del, där höjdpunkterna varit Diegojahs konsert på Gotland (o Sthlm oxå för den delen), och Capletons kanonspelning på Otten. Det definitiva lågvattenmärket var Thorleifs på Borgen där jag stannade en timma i baren innan jag till slut blev hämtad!

Andra artister jag upptäckt under året är t ex Ras Cricket, Fantan Mojah, IBWT o Dan Viktor (har jag lyssnat på tidigare oxå iofs, men inte insett hur bra han är).

Så, vad är förhoppningarna inför 2009 då?
Hmmm.... bra fråga! Men det jag hoppas få till är att se Toni Holgersson o Thåström live. På det privata planet hoppas jag att saker o ting rullar på o att nya vänner jag ännu inte lärt känna kommer till. Sen tänkte jag skriva massa lull-lull, men ni vet ju det där vanliga... att mina vänner (o jag) håller sig friska o bla bla bla.

Tack för den!



Fick den här trevliga utmärkelsen av Lottie, tack! Jag håller med dig om att det blivit mest uppdatering om helgerna på slutet, inte så innehållsrika inlägg i övrigt. Jag får försöka skärpa mig o komma med lite annat snart oxå. ;-)





RSS 2.0