Värt 2,5 miljarder?

Vad ska man göra med alla pengar som bara ligger o dräller överallt. Det känns ju betydligt viktigare att ta reda på om det på något sätt skulle kunna gå att göra Mars beboeligt för männsikor än att ta hand om den planet vi har... Så verkar iaf nötterna på NASA resonera, därför har man skickat en rymdsond till Mars för att undersöka klimatet o ta prover på vilka mineraler som finns där. JÄTTEVIKTIGT!!!

Läs mer HÄR!

Att skicka upp rymdsonden har kostat 420 miljoner US dollar, vilket motsvarar med dagens valuta 2485140000 svenska kronor, dvs 2,5 miljarder...

Som en liten jämförelse hittade jag följande på Unicefs hemsida:
60 000 kronor kostar ett komplett hälsopaket för katastrofer som innehåller medicin och medicinsk utrustning så att det räcker till en befolkning på 10 000 personer i tre månader.

2,5 miljarder skulle alltså räcka till kompletta hälsopaket åt över 10 miljoner människor i 10 års tid!!! Fan, vad folk lider i onödan, o varför ska vi skänka pengar till typ SOS Barnbyar, RK o liknande när skattepengar bara kastas bort på onödig skit istället för att användas till nåt nyttigt!?

Snälla någon förklara för mig, jag förstår inte hur det kan få pågå....

Kommentarer
Postat av: Thess

Mm, jag kan hålla med dig men samtidigt kan också tycka att det är bra att de forskar om andra planeter men det kanske inte är särskilt rimligt till de kostnaderna, framför allt inte då det finns så många som lider på andra ställen.

Men åt andra sidan kan vi inte rädda alla heller, då skulle jorden snart blir överbefolkat och vi skulle alla få svälta och säkerligen lida av märkliga sjukdomar, men man kan ju tycka iaf att man kan göra bättre nytta av de pengar du talar om än att forska på Mars.

2008-05-26 @ 11:37:10
URL: http://mistythess.blogg.se/
Postat av: Lottie

Ja där har du ju det berömda USA-projektet, "rymdålder - stenålder i ett paket"

2008-05-26 @ 11:59:25
URL: http://www.lbblogg.blogspot.com
Postat av: Anders

"Men åt andra sidan kan vi inte rädda alla heller, då skulle jorden snart blir överbefolkat och vi skulle alla få svälta och säkerligen lida av märkliga sjukdomar" - Jag håller inte med dig! Av var o en efter förmåga till var o en efter behov skulle va en god princip även om jag resignerat o insett att en utopisk världsbild inte är annat än en dröm så länge som den nuvarande världsordningen kvarstår.

2008-05-26 @ 12:37:07
URL: http://anderstankar.blogg.se/
Postat av: Anders

Lottie: Ja, USA är fantastiskt... Ett tydligt bevis på orättvisa, the american way...

2008-05-26 @ 12:38:35
URL: http://anderstankar.blogg.se/
Postat av: Lottie

Ja nu är du inne o nafsar på en komplex fråga, eller hur? Hur ska vi ha det i världen. Det jag tänker återigen,(ref t mitt blogginlägg) är proportioner. Pengar behövs till mycket, det gäller bara att fördela dom proportioneligt(heter det så..?) och bestämma var det är mest angeläget att sätta in dom.



Sen, det bästa vore ju om varje land självt kunde ansvara för sina medborgare, se till så att ekonomin fungerar och att alla kan ha en skälig levnadsnivå materiellt, det är ju ändå så att krig och egoism skapar fattigdom och nöd.

Betänk vem som vunnit materiellt på att suga ut u-länderna? ;-(

2008-05-26 @ 13:38:57
URL: http://www.lbblogg.blogspot.com
Postat av: Anders

Lottie: Självklart är det så att u-ländernas fattigdom bekostar dom rika ländernas materiella levnadsstandard och ju mer religiösa o nationella konflikter som hålls igång, desto mindre kraft finns det till att höja u-ländernas standard. Samtidigt som i-länderna då kan exportera mkt krigsmateriel till dessa länder.

2008-05-26 @ 14:33:23
URL: http://anderstankar.blogg.se/
Postat av: Tobson

Svaret är enkelt min vän: KAPITALISM... och för att ingen lider utanför deras dörr.

2008-05-28 @ 01:10:04
URL: http://tobson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0